ÉrtelMisi blogja

Horthy szobor avatásra

Az igazság odaát van
„Segítek a kormánynak, megírom pár sorban a közelmúlt magyar történelmének Fidesz-kompatibilis változatát (az igazságot!), és akkor nem szükséges minden egyes agyalágyult kormányzót vagy lelkes nyilast külön-külön rehabilitálni, hanem automatikusan menni fog a dolog, mintegy magától, mert a tények makacs dolgok, és a kétharmad majd megmondja, hogy mik a tények.

Narancsmag a fejben

"Orbán Viktor egy rendkívül tehetséges ember, kiugró vele született intelligenciával. Ez a magas szintű gondolkodási képesség színes, társadalmi rétegeken keresztül vezető korai életúttal párosult, ami alkalmassá tette, hogy jól ráérezzen arra, amit magyar népléleknek nevezünk.

Kokik és sallerek

Kiderült már néhányszor, hogy az európai uniós vezetők kifejezetten nem veszik jó néven, ha a magyar politikusok hülyéknek állítják be őket. Ez azonban láthatólag nem zavarja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és politikustársait, ahogy az se, hogy azok a megint megfikázott emberek döntenek majd arról, kap-e az ország pénzt - legyen az kohéziós támogatás, vagy IMF/EU hitel.

A magyar helyzet

A magyar helyzet miatt súlyos aggályának hangot adó négypárti határozattervezetet szavazta meg csütörtöki plenáris ülésén az Európai Parlament, miközben a két másik előterjesztett szövegtervezetet elutasította. A szocialista, a liberális, a zöldpárti és az egyesült baloldali frakciók közös határozattervezetét szavazta még végül a legutóbbi magyar politikai fejleményekkel kapcsolatban csütörtöki plenáris ülésén az Európai Parlament. A magyar kormánypártokat is a soraiban tudó Európai Néppárt és az Európai Konzervatívok és Reformerek külön tervezete ugyanakkor nem kapta meg az elfogadáshoz szükséges szavazatszámot.

Mór 2014-től székesfehérvári választókerület része lesz!

Dübörög a fülkeforradalom, szinte minden területen fölforgatja az emberek napi életét.

Összetákolt alkotmány

Az összetákolt alkotmány, amit beteges különbözni vágyásból alaptörvénynek neveznek, olyan részleteket tartalmaz, amit már hatályba lépése előtt képtelenek betartani, így aztán leültek a törzsfőnökök tanácskozni, és kitalálták, hogy nekik legyen jó, másoknak pedig rossz.

Ha ez így nem egészen világos, akkor most kifejtem részletesen.

Házioltár

atemplommegtisztitásaazálszentektől.thumbnail.jpg

Lehet elugrani a kőgörgeteg elől? Tudom, e forró nyárvégi napokban írások tucatjai boncolják a „házi-oltár hadműveletet”, az önkormányzatoknak szeptember 1-jei hatállyal kiadott rapid államtitkári ukázt, melynek jegyében minden polgármesteri hivatalban méltó módon felszalagozott mű-barokk asztalon kell(ett) közszemlére tenni nemzetünk díszbőrbe kötött Alkotmányát, a megfelelő címerekkel, íróeszközökkel felékesítve. Nem is akárhogyan. Elvágólag, derékszöget bezárva a fallal, melyen nem éktelenkedhet sem odamázolt rágó, sem kolbászzsír, sem más polgári szenny. Kell(ett), írtuk, mert aki a szöveget megkapja, máris bűnös, érezze, hogy szorulhat. Elkésett, mivel az állam elsejéig írta ki a határidőt. Kerényi Imre kormánybiztos asztalellenőr (civilben rendező és dühöngő őrült) még el sem indulhatott felelősség kirovó körútjára.

Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Orbán úr!

Elhatároztam, hogy írok Magának egy levelet, mint apa az apához. Gondolkodtam, jegyzeteltem, mi mindent szeretnék majd elmondani. Az íróasztalnál ülve rájöttem: Én Magának nem is szeretnék mondani semmit. A jó szóból úgysem ért, röhög rajta. Meg van győződve arról, mint valami lipótos, hogy az isteni szikra megvilágosította, és felhatalmazta az égvilágon mindenre. Isten, ha van, biztosan nem Magát hatalmazta fel, és 53 százalék egy választáson sem felhatalmazás arra, hogy kinyírja a Köztársaságot, és elkövessen még 100.000 agyalágyult dolgot, amit még az alkotmányba is beleír. Agyalágyultat, igen. Úgy tűnik, Maga elzavart minden kicsit is értelmes embert a közeléből, és körülvette magát talpnyalókkal és bólintókkal, ahogy ez egy igazán gyenge és fantáziátlan államférfihoz illik.

Szabadítsuk fel a Fideszt!

Fidesz_logo.png

„Mindeddig teljesen rosszul álltunk a kormányzás kérdéséhez, mondhatnám: rossz oldalról néztük az egész Fidesz-jelenséget. Én legalábbis minden bizonnyal. Mindez idáig azt hittem, hogy magunkat, a civil társadalmat kell megvédenünk a médiaalkotmánytól, médiatörvénytől, a centrális szabadságtól, a demokráciát szűkítő, néhol pedig beszüntető intézkedésektől, de ez sajnos nem igaz, mert a párt, amelyik reánk hozta ezeket a, khm, érdekes törvényeket, sokkal nagyobb bajban van, mint mi mindannyian.
A mi szabadságunk ráér, először szabadítsuk fel a Fideszt!

Tartalom átvétel