Orbánértékelő

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/neplap/neplap.net/fejer/mor/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/neplap/neplap.net/fejer/mor/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/neplap/neplap.net/fejer/mor/includes/unicode.inc on line 311.

Nehéz volt konkrétumot találni Orbán beszédében. Pedig most, kilenc hónap után talán el lehetne kezdeni érdemben kormányozni. Könnyű a most befizetők jövőbeli nyugdíját "nyugdíjvédelem" címszóval eltapsolni. Könnyű egy Schmitt Pált kinevezni, hogy még a legösszecsapottabb vagy nettó alkotmányellenes törvényeket is aláírja. Könnyű azt mondani, hogy "mi vagyunk a hét sztárja" csak mert nem romlott tovább a forint. Könnyű "ideglenes" adókat kivetni, majd azokat szemrebbenés nélkül ráterhelni a fogyasztókra, például a gázárakat növelve. De arról, hogy mi változna érdemben, hogy miként lehet majd a fogyasztókat terhelő különadókat megszüntetni, arról most sem tudtunk meg semmit.
No, de azért nézzük a három legkonkrétabb kérdést.

"Mindenkinek dolgoznia kell"

Nagyon szépen hangzik. De ebből egyelőre csak annyi látszik, hogy a munkájukat elvesztők segélyét fogják csökkenteni, mindezt úgy, hogy közben brutálisan, a felére csökkentik a közmunka-programokra fordítható pénzt. A képzetlen emberek elhelyezkedését pedig tovább rontották. A minimálbér megadóztatásával az egyébként is nehezen munkát találó embereket most költségesebb lett alkalmazni. A munkahelyteremtés egyelőre csak olyan rokonok esetében sikerült, mint Borókai Gáborné, Pálffy Istvánné, Kontrát Nóra, Szűcs Panni, Crespo Rodrigo és Gulyás-Kovács Anna, Schmitt Pál Péter, Vitézy Dávid és Vitézy Zsófia. Nekik és a Fidesz milliárdos támogatóinak jól jön az egykulcsos adó.

"Most hadat üzenünk az államadosságnak"

Ez tényleg jó hír, mert tavaly Orbán a költségvetési hiány növelésével duzzasztotta volna azt. Szerencsére júniusban egy Barrosoval történő beszélgetés után rájött arra, hogy ki a fő ellenség. A gond csak az, hogy az államadósságot csak a nyugdíj-megtakarításból csökkentik. Ráadásul annak is csak a feléből törlesztenek, a másik felét elköltik. Márpedig attól nem leszünk jobb adósok, hogy a családi ezüst feléből törlesztünk, a másik felét meg elköltjük (például "szabad" pálinkafőzésre...).

"Folytatódik az elszámoltatás"

Mivel semmi más gazdasági konkrétumot nem hallottunk, ezért jóindulatúan a korrupció elleni harcot is vegyük a gazdasági fordulat zászlóshajójának.

Miután a Fidesz-volt képviselőjelöltét, Polt Pétert nevezték ki legfőbb ügyésznek véletlenül sem gondoltuk, hogy a Fidesz bármilyen ügyet kihagyna ellenfelei megtörésére a tisztább közélet érdekében. Ezzel együtt jót tesz a közéletnek, ha korrupt alakokat kapnak el. Nekem például a Zushlag ügyben is csak az fáj, hogy a pénzekről vele együtt döntő Szijjártó nem ül mellette. Reméljük Budai Gyula feltárja majd, hogy miért üzletelt halottakkal, kivizsgálják az a tíz napos határidővel kiírt ötmilliárdos légifotózás akciót, Papcsák Ferenc ügyvédi irodája pedig soha nem kap többé 240 milliós megbízást, szerény okirathamisítása után. Szóval ezügyben hajrá, ne tessék félmunkát végezni!

Ennyi konkrétum tehát még választási programnak is kevés lenne, pedig elvileg itt háromnegyed éve forradalom zajlik.
Forrás:
http://egyenlito.blog.hu/2011/02/08/orbanertekelo_1

Bár lehetne mindenkinek

Bár lehetne mindenkinek dolgozni, ehhez meg kellene a kormánynak teremtenie a lehetőséget.Az állástalanok 95%-a dolgozni szeretne.Be kell menni a Munkaügyi kirendeltségekbe, ott látni pityergő embereket, reménytelen helyzetben lévőket, mit adjanak enni a gyerekeknek, miből finanszírozzák a hiteleiket. A kormányfő harsogja lesz sok új munkahely, ige rövidesen. De mikor lesz az? 2020-ban mindenki dolgozni fog, a lakosság létszáma 8 millió alá csökken, a reformok hatására 1 millió ember ÉHEN HAL!!!!
HAJRÁ KORMÁNY????????

A legnagyobb probléma az,

A legnagyobb probléma az, hogy a Gyrcsány, Veres ,Kóka még nincs börtönben.A jobbiknál már ülnének!

Tartalom átvétel